* Mary Poppins *

Här kommer veckans musikal, rekommenderar varm choklad,
filt, soffa & den här filmen nu en söndagskväll som denna.

 

Mary Poppins, en riktig disneyklassiker. 
Handligen utspelar sig i London 1910. Jane & Michael Banks är två små barn som behöver en ny barnflicka. Då dyker ingen annan än Mary Poppins upp, hon gör entré genom att flyga dit med sitt paraply. Hon kan mer än bara flyga, hon kan även trolla & tar med de två barnen på massor äventyr. Barnens pappa, mr banks är inte lika förtjust i barnflickan som barnen är. Han tycker inte om när barn leker & larvar sig, han anser att barn ska hållas lugna & följa regler.

 
Det är en delvis animerad film. I vissa sekvenser när Mary Poppins & hennes vän Bert tar med barnen till en magisk värld så möter de djur & människor som är animerade. Filmen är från 1964 och det är Julie Andrews som spelar Mary Poppins. Hon är verkligen fantastisk.
Filmen är riktigt mysig & fin, en familjefilm som passar för alla åldrar. Filmen är rolig & innehåller många bra & lättsamma låtar. Man behöver inte anstränga sig speciellt mycket när man ser den här, det är bara att njuta & helst sjunga med.
Ger den ett högt betyg, den väcker många nostalgiska minnen hos mig. 

 

 

 
 

Den första gången jag såg Mary Poppins var hos min mormor & morfar i deras hus på landet. 
Det känns så fint att det var hemma hos dem eftersom de även har uppmuntrat mig otroligt mycket vad gäller min musikalutbildning. De tror på mig & jag längtar tills jag får stå på en stor scen & se dem i publiken & heja på mig. 

RSS 2.0