* bröd på 20 min *
Jag älskar långfrukost & nybakat bröd.
Eftersom jag är lite bekväm av mig så tycker jag att det tar lite för lång tid med bröd som ska jäsa, men nu har jag fått det perfekta receptet från min bror. Det innehåller knappt några ingredienser så det är superlätt att göra & tar knappt 20 minuter. Perfekt tycker jag.
Eftersom jag är lite bekväm av mig så tycker jag att det tar lite för lång tid med bröd som ska jäsa, men nu har jag fått det perfekta receptet från min bror. Det innehåller knappt några ingredienser så det är superlätt att göra & tar knappt 20 minuter. Perfekt tycker jag.
Det här receptet ger upp till 8 små frallor.
* 5 dl blandade mjölsorter & fröer.
Jag brukar ta:
2 dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl
0.5 dl sesamfrön
0.5 dl linfrön
Men man kan lika gärna ta 5 dl vetemjöl om det bara är det som man har hemma.
* 1 msk bakpulver
* 1 msk bakpulver
* 1-2 msk sirap
* 2 dl vatten
Blanda bara ihop alla ingredienser. Dela upp degen i 8 delar & rulla delarna till små bullar.
Pensla bullarna med vatten & strö på falfria fröer, jag tog solroskärnor.
Pensla bullarna med vatten & strö på falfria fröer, jag tog solroskärnor.
Sätt ugnen på 200 grader & låt bullarna grädda i ungefär 12 minuter tills de blivit gyllenbruna.
Avnjut brödet helst med en bra bok (HARRY POTTER SÅKLART) & fint sällskap.
Ser ni hur fint det blev med assietterna? Är som sagt löjligt glad över de små.
URL: http://alexx.se/
Ser grymt gott ut! Farsan drar ibland ihop lite focaccia, han är från Italien så blir mycket italieninspirerad mat i vårt hus. Focaccia är underbart till mellanmål! :)