* Mary Poppins *

Här kommer veckans musikal, rekommenderar varm choklad,
filt, soffa & den här filmen nu en söndagskväll som denna.

 

Mary Poppins, en riktig disneyklassiker. 
Handligen utspelar sig i London 1910. Jane & Michael Banks är två små barn som behöver en ny barnflicka. Då dyker ingen annan än Mary Poppins upp, hon gör entré genom att flyga dit med sitt paraply. Hon kan mer än bara flyga, hon kan även trolla & tar med de två barnen på massor äventyr. Barnens pappa, mr banks är inte lika förtjust i barnflickan som barnen är. Han tycker inte om när barn leker & larvar sig, han anser att barn ska hållas lugna & följa regler.

 
Det är en delvis animerad film. I vissa sekvenser när Mary Poppins & hennes vän Bert tar med barnen till en magisk värld så möter de djur & människor som är animerade. Filmen är från 1964 och det är Julie Andrews som spelar Mary Poppins. Hon är verkligen fantastisk.
Filmen är riktigt mysig & fin, en familjefilm som passar för alla åldrar. Filmen är rolig & innehåller många bra & lättsamma låtar. Man behöver inte anstränga sig speciellt mycket när man ser den här, det är bara att njuta & helst sjunga med.
Ger den ett högt betyg, den väcker många nostalgiska minnen hos mig. 

 

 

 
 

Den första gången jag såg Mary Poppins var hos min mormor & morfar i deras hus på landet. 
Det känns så fint att det var hemma hos dem eftersom de även har uppmuntrat mig otroligt mycket vad gäller min musikalutbildning. De tror på mig & jag längtar tills jag får stå på en stor scen & se dem i publiken & heja på mig. 

* picknick på taket *

Startade dagen på ett väldigt bra sätt idag. Klättrade upp på taket med frukost, vänner & såpbubblor. En till bra grej med Wendelsberg, finns många fina & bra tak! 
Hösten är här & det känns så mysigt. Längtar massor tills löven blir gula & röda, jag får dricka choklad varje kväll & ha mina fina knästrumpor & handledsvärmare på mig. Då ska jag klättra upp på taket igen & fota & kanske skriva mer på min saga, låter inte det fantastiskt? 
 
Vi lyssnade på Ted Gärdestad & sjöng med, kändes så fint!
 
 
 
Såna här minnen borde man spara på & skapa oftare, det är så enkelt men man blir så lätt bekväm i det gamla vanliga. Ska sätta det som ett mål i livet, jag ska ta mig ur det bekväma & trista, våga ta chansen att göra nya saker. Tur att min utbildning hjälper mig på traven med det.   

* festligheter & så *

Började med festligheter i slottskogen igår med massor fina människor från teaterlinjerna, vi satte upp vimplar i träden & eldade marschaller. Innan vi drog hemåt så blev det Creperiet, rekommenderar starkt. Crepes mitt i natten men massor goda fyllningar, vid Linnétereassen. Mhm!
 
 
 
 
 
Behåller tatueringen en dag extra!
Pannkaksfrukost & armbrytning om den tjockaste pannkakan. 
Sen blev det överraskningsparty för Julia, min fina exsambo. 
 
'
 
 
 
 
 
Firat allt möjligt bra, tycker att man ska fira allt man får chansen till. (Y)
RSS 2.0